Mecanització amb fresadora

Com funciona la fresadora?

Al contrari de la impressió 3D, que és un procés en què afegim material, el mecanitzat de peces consisteix a retirar-ne. Partim d’un bloc massís i anem eliminant material fins a obtenir la forma desitjada. Aquest procés és possible gràcies a la màquina que anomenem fresadora. La fresadora que tenim a Klaab té tres eixos cartesians (X,Y i Z) controlats per uns motors que reben instruccions de posicionament des d’un G-Code (fitxer de codi). L’eix Z incorpora un mandrí o spindle a la punta, que és un element giratori. Allà hi va muntada la fresa, una eina esmolada que en girar talla i perfora el material. De manera semblant a com canviem la broca d’un trepant, podem muntar freses de formes i dimensions diverses en funció del mecanitzat que vulguem realitzar.

Peça elaborada amb un procés de fresat.

Quins mecanitzats podem fer?

La fresadora de control numèric ens permet automatitzar el mecanitzat 2D i 3D de materials diversos. Podem mecanitzar fusta, metacrilat, espumes, PVC, porexpan, resines (placa màster, fenòliques), suro, nylon, alucobond i alumini, fins a un gruix de 50mm.

Podem fer talls o mecanitzats 2D (forats, caixeres, regates) així com mecanitzats 3D (models, motlles, formes orgàniques…)