Les instal·lacions

L’àrea d’impressió 3D

Des del principi vam voler que la impressió 3D fos la porta d’entrada a Klaab, en sentit figurat però també real: actualment són dispositius assequibles i volem que quan entris les puguis veure funcionar i sentis l’espurna de la curiositat. Allà també hi ha el taulell de recepció, per a poder-te ajudar en el que et faci falta per seguir alimentant la flama d’aquesta curiositat.

El taller net

El taller net és l’espai més gran de les nostres instal·lacions perquè és l’espai més versàtil. L’anomenem taller net perquè és on tenim instal·lades les màquines que no generen gaire brutícia: la talladora làser, els espais per a pintura i taules de treball diverses, l’àrea d’ordinadors, etc. Però ens sentim orgullosos de l’aspecte viu que hi trobaràs si hi entres a plena jornada de treball:

El taller brut

El taller brut és un espai tan o més endreçat que els altres, però està pensat per a treballar-hi amb fusta i altres materials similars i eines que generen pols i soroll, ens hi posem com ens hi posem. Per això hem equipat el taller amb una aspiradora i hem procurat reduir l’impacte acústic a la resta de les instal·lacions.

L’aula

La formació és un de les finalitats principals de qualsevol fablab. Volem que puguis formar-te sobre la pràctica, veient directament com es fan les coses als nostres tallers, o fent-les tu. Però també ens sembla important tenir un espai específicament dedicat a l’intercanvi del coneixement, i per això tenim la nostra aula. Perquè potser algunes coses les aprendràs millor treballant directament amb el teu ordinador portàtil mentre segueixes les explicacions d’una altra persona i li planteges els teus dubtes.