Disseny i impressió 3D

L’embrió de Klaab és l’afició d’en Joan a la impressió 3D, que es va anar professionalitzant cada vegada més tot desenvolupant els encàrrecs que rebia, i per això creiem honestament que és un dels aspectes en què millor et podrem ajudar.

  • Vols fer les primeres passes en el món de la impressió 3D?
  • necessites dissenyar i fabricar una peça amb una forma i mesures molt particulars?
  • o vols recrear una escultura o una forma més orgànica?

Sigui el que sigui, tenim la maquinària i reunim els perfils professionals per a donar-te el que busques, tant si és amb un enfocament domèstic, industrial o artístic.

Com funciona la impressió 3D?

No hi ha una única manera d’imprimir objectes en tres dimensions, i cada mètode té els seus avantatges i inconvenients. Les impressores 3D més populars són les de tipus FDM (Fused Deposition Modeling). Aquest mètode és semblant al que fa una impressora convencional, dipositant tinta sobre el paper. Però en el cas de les impressores 3D, en lloc de dipositar tinta es disposita plàstic fos. La impressora va fent diverses capes, una sobre l’altra, d’aquest material, i poc a poc es va acumulant el material i es genera la forma en tres dimensions.

Per a què serveix la impressió 3D?

Entre els anys 2005 i 2010 l’experimentació amb tècniques no industrials d’impressió 3D va començar a agafar molta embranzida. Abans, per a poder fabricar un objecte tridimensional de manera automatitzada calien grans inversions o tecnologies que no estaven a l’abast de la majoria de persones, com el fresat CNC. Aquests experiments domèstics amb la impressió 3D van ser revolucionaris perquè permetien a qualsevol persona crear físicament objectes utilitzant eines digitals. Un dels projectes pioners va ser el de la RepRap, una impressora autoreplicable. Les peces que la formaven estaven pensades perquè es poguessin imprimir en 3D amb la mateixa impressora.

Impressora 3D treballant sobre una peça ja parcialment impresa.
Impressora 3D fent una impressió.
La peça finalitzada
La impressió finalitzada

Des de llavors la tènica s’ha anat perfeccionant i n’han anat apareixent altres, com la impressió basada en resines fotosensibles. També s’ha anat fent més petita la barrera d’accés i cada vegada és més fàcil per qualsevol persona iniciar-se en aquesta disciplina sense invertir-hi gaire diners.

A Klaab volem ajudar-te en aquest camí i per això t’oferim formació i assessorament personalitzat perquè et sentis segur.